Terapija za otroke in mladostnike

Psihoterapija za otroke: Pot kreativne rasti

Dobrodošli v svetu kreativne terapevtske poti, kjer se otroci srečujejo s svojimi izzivi in odkrivajo svoje notranje moči skozi igro, umetnost in izražanje. Sem strastna zagovornica kreativnega terapevtskega pristopa pri delu z otroki. Z navdihom in ljubeznijo vodim otroke skozi proces samoopazovanja in razvoja, kjer se spoprijemajo s svojimi čustvi ter gradijo trdne temelje za zdravje in dobro počutje.

Kot kreativna terapevtka se osredotočam na raznolike tehnike, ki omogočajo otrokom, da izrazijo svoje misli, čustva in doživljanja na način, ki jim najbolj ustreza. Z veseljem uporabljam peskovnik, lutke, in likovno terapijo, ter tehnike kognitivno-vedenjske terapije (KVT) in druge pristope, ki so prilagojeni potrebam vsakega posameznega otroka.

Vabim vas, da se pridružite našim srečanjem, kjer se otroci srečujejo z izzivi in se skozi kreativno terapevtsko delo naučijo razumeti in sprejemati sebe ter svet okoli sebe. Skupaj bomo gradili mostove med notranjim svetom otroka in zunanjim svetom, kar omogoča trajno rast, razvoj in izboljšanje kakovosti življenja.

Kognitivno vedenjska terapija/psihoterapija za mlade: najstnike in študente

Mladi se pogosto znajdejo v precepu med svojimi osebnimi potrebami in tem, kar od njih pričakuje družba. To pa pogosto vodi v različne težave in stiske ter splošno slabo počutje.

Kako pomagam obvladati zahtevno obdobje mladostništva?

Na terapijah z mladimi se najpogosteje ukvarjam s tesnobo, slabo samopodobo, težavami z navezovanjem stikov, ustrahovanjem, nepojasnjenimi spremembami v vedenju, razpoloženju ali uspehu v šoli, predelavo travm, težavami s spanjem ali motnjami hranjenja.

Srečanja so primerna pa je tudi za vse mlade, ki želijo krmariti svoje življenje, bolje obvladovati svoja čustva, zaceliti pretekle rane, razumeti sebe in druge ter izboljšati svoje odnose.

Menim, da s pravim pristopom, podporo in sodelovanjem lahko mladi lažje premagujejo težave, dosežejo boljše duševno stanje ter kakovost življenja.