PILATES ZA PODJETJA

 

Strokovna javnost pogosto sporoča,da dolgotrajno sedeče in stoječe delo vpliva na pojav različnih deformacij,predvsem hrbtenice. Najpogostejša je okvara medvretenčne ploščice v ledvenempredelu, pogosta so tudi obolenja lokomotornega aparata, ki so posledicaneprimernih obremenitev. Pogosto upognjeno zapestje zaradi dela na tipkovnici lahkopovzroča utesnitev medialnega živca na roki, ki se imenuje sindrom krpalnegakanala. Koristno bi bilo, da bi podjetja uvedla preventivne ukrepe, da bi tako preprečilatovrstna obolenja na delovnem mestu.

Organiziram skupinske vadbe pilatesaza podjetja, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti boljše počutje z manjbolečin in stresa ali celo brez njih. Tovrsten način vadbe je odličen načinpovezovanja ljudi znotraj delovnega okolja in tudi ponuja možnosti izboljšanjazdravja zaposlenih. Tako skupinska vadba krepi tudi medsebojne vezi, tehnikapilatesa pa preprečuje akutne ali kronične bolečine v hrbtenici in vratnempredelu. Skupek vsega je učinkovito delovno okolje z manj odsotnosti z dela.

  • Program vadbe pilatesa poteka po dogovoru na sedežu podjetja, v primernih prostorih. V Sloveniji je vadb za zaposlene vse več, ker se vedno pogosteje podjetja zavedajo prednosti zdravja svojih zaposlenih.
  • Pilates vadba se lahko organizira pred začetkom dela, med delom kot »odmor« ali po zaključenem delu.

Lahko se dogovorimo tudi za predstavitev v vašem podjetju, ki jo lahko uporabite tudi v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu.

Lahko me kontaktirate in z veseljem se bom prilagodila različnim možnostim sodelovanja.