Partnerski odnosi, stres, sprostitvene tehnike

S pomočjo različnih tehnik sproščanja lahko umirimo svoje misli in skoncentriramo svoj um, hkrati pa si naberemo nove zaloge energije in tako izboljšamo nase celotno počutje. Posledično lahko v neprijetni situaciji kontroliramo svoja vedenja, ki niso takojšen odgovor trenutnega čustvenega doživljanja, ampak sposobnost odziva na podlagi realne kognitivne presoje (avtogeni trening, progresivna mišična relaksacija, dihalne tehnike ipd.).


Nemogoče je dobiti, ne da bi znal izgubiti. Nemogoče je hoditi, ne da bi znal pasti. Nemogoče je zadeti, ne da bi se znal motiti. Nemogoče je živeti, ne da bi znal podoživeti.Veličastnosti ni v tem, da nikoli ne padeš, ampak v tem, da se pobereš vedno, kadar je to potrebno (Mario Benedetti).


Motivacija je pripravljenost za učenje in napredovanje ter stopnja navdušenja, energije in predanosti, s katero lahko opravljamo določeno delo. Če želimo to delo opraviti kvalitetno, moramo biti visoko motivirani. Motivacija za spremembo se vedno nahaja v posamezniku. Ljudje moramo biti notranje motivirani, če želimo kaj spremeniti. Pri tem pa nas pogosto ovira ravno ambivalentnost, ki je pogosta spremljevalka večjih sprememb.


Pomagam vam spoznati svoje potenciale, jih pravilno usmerjati ter poiskati vizijo k uspehu.


 

1. Sprostitvene tehnike

3. Partnerski odnosi

Stres – zakaj se nam zgodi in kako se ga lahko rešimo?